Tanken bakom Real Cars e-Zine är att skapa en levande plats på svenska för de som är intresserade av, vill veta mer om eller har åsikter om riktiga bilar.


Vad menas med "riktiga bilar" ?


Varför används inte ett svenskt namn på ett svenskt ställe ?

Ja, den frågan har orsakat många bryderier i redaktörens bakre lober.
 
    Att det slutligen blev ett utrikiskt namn beror nog mest på att "Real Cars" bättre uttrycker själva inriktningen än vad "Riktiga bilar" gör, vilket mer låter som ett ställe för ett gäng jänkejärn.
 
    Dessutom finns det en annan betydelse av "Real Cars". På samma sätt som varumärket "Real Audio" skall associeras med ett naturligt, icke-digitalt ljud i en virtuell väv, skall namnet betyda att här pratar vi om verkliga saker som man kan lägga sin hand på. Och namnet "Verkliga bilar" är helt enkelt inte ett bra namn.
 
    Till slut: Det är ett kort och koncist namn som, förhoppningsvis, är lätt att komma ihåg.


Varför är "allting" gult ?

  1. Gult är vackert.

  2. Gult är en välkomnande, positiv och kreativ färg.

  3. Sist men inte minst: För att inte favorisera något land eller någon tillverkare är faktiskt gult den enda "lediga" basfärgen. Det skulle vara svart isåfall, men vem brukar inte få hjärtflimmer av alla dessa svarta sidor med underliga textfärger ?


Vad har hänt sedan 1997 ?

Konceptet har behållts oförändrat i stora drag. Det som inte direkt framkommer av ovanstående rader är att ambitionen var att det skulle göras ett antal provkörningar, tester och reportage, men de uteblev tillsammans med de planerade (mycket måttfulla) intäkterna.
 
    Idag (2002) är arbetet inriktad på att publicera kunskap, information, fakta, data och länkar om riktiga bilar. För att försöka skapa en levande plats uppdateras istället en hel del sidor automatiskt utan manuella rutiner. Under tiden utökas databasen bakom Real Cars kontinuerligt med nya bitar...